Deputatul Claudiu Nasui a anuntat ca USR a depus 5.000 de amendamente impotriva legii Split TVA, informeaza hotnews.ro.

"Marti, pe ordinea de zi a comisiei pentru buget, finante si banci vine legea privind Split TVA. Astazi am depus 5,000 de amendamente impotriva. Adica 821 de pagini de amendamente care vor trebui citite, dezbatute si votate in comisie si in plen. In premiera pentru parlamentarismul roman, incercam sa facem primul filibuster pe o tema extrem de importanta pentru intreaga economie romana. (...)

Ieri, insa, am decis sa ii combatem chiar pe acest teren incercand o procedura parlamentara foarte utilizata in alte tari numita „filibuster”. In parlamentul american, de exemplu, daca cineva ia cuvantul la dezbateri poate sa vorbeasca oricat vrea el. Acest proces este folosit ca o arma a minoritatii pentru a combate abuzurile majoritatii. (...)

Adevarul este ca opozitia nu poate opri TVA Split in parlament. Nu o poate opri pentru ca domnii Liviu Dragnea, Ionut Misa, Darius Valcov, Florin Georgescu si Liviu Voinea isi doresc sa supuna Romania acestui experiment fiscal, iar PSD-ALDE sunt o masinarie de vot disciplinata care vor vota orice primesc ordin sa voteze.

Nu putem sa-i oprim, dar putem macar sa le facem viata mai grea atunci cand ei ne fura sansa unei vieti normale in tara noastra. Astfel conform regulamentului Camerei Deputatilor, noi putem formula oricate amendamente, iar ele pot fi supuse la vot si in plenul camerei la solicitarea noastra. Si fiti siguri ca vom solicita acest lucru. O vom solicita pentru fiecare dintre cele 5,000 de amendamente", a scris Claudiu Nasui pe Facebook.

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.