Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, joi, ca autoritatile intreprind demersuri de urgenta, pentru a obtine informatii oficiale despre romanca tinuta ca sclava in Italia, timp de 10 ani.

"Un consul din cadrul oficiului consular de la Bari se deplaseaza la localitatea Lamezia-Terme pentru a acorda asistenta consulara", precizeaza MAE, potrivit Agerpres.

MAE mentioneaza ca, pana la momentul actual, "nici Ambasada Romaniei la Roma si nici oficiile consulare de la Bari si Catania nu au fost notificate de autoritatile italiene cu privire la acest caz".

De asemenea, arata sursa citata, pana in prezent, la nivelul oficiului consular de la Bari nu au fost receptionate solicitari de asistenta consulara referitoare la situatia respectiva.

"Consulatul General al Romaniei la Bari monitorizeaza cu prioritate cazul si mentine in permanenta legatura cu autoritatile locale, acordand intreaga asistenta consulara necesara", subliniaza MAE.

Romanca de 29 de ani, tinuta captiva, torturata si violata timp de 10 ani

O romanca in varsta de 29 de ani, mama a doi copii de 3 si 9 ani, a fost intre 2007 si 2017 victima violentelor, abuzurilor sexuale si sclaviei la care a supus-o un cetatean italian, in varsta de 52 de ani, care a fost arestat de politie, a relatat miercuri site-ul leggo.it.

Anchetatorii italieni au descoperit ca familia locuia intr-o mica baraca insalubra, fara curent electric si fara servicii si infestata cu soareci si insecte, in comuna Gizzeria, din provincia Catanzaro.

Din cauza conditiilor neigienice, femeia si cei doi copii au fost imediat transferati de autoritati intr-un loc protejat.

Investigatiile suplimentare au relevat ca femeia, ingrijitoare a fostei sotii a inculpatului, decedata intre timp, traia izolata, de circa 10 ani, mai intai in diverse apartamente, apoi in respectiva baraca. Ea era tratata ca o sclava, fiind violata in mod repetat — abuzuri in urma carora s-au nascut cei doi copii — si avand rani grave, inclusiv in partile intime, fiind agresata chiar si in timpul sarcinii.

Femeia, aproape mereu inchisa in baraca si in mod repetat supusa, timp de mai multe ore, unor violente de neimaginat, fiind imobilizata si legata de pat, nu avea voie sa aiba relatii sociale sau sa primeasca ingrijiri medicale, nici macar in timpul sarcinii, fiind chiar fortata sa nu se mai spele mai mult de un an, arata sursa citata.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Multe dintre actele de violenta la care a fost supusa femeia au fost comise in prezenta celor doi copii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.