Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi, care a executat doi ani si opt luni din pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, afla miercuri daca va fi pusa in libertate. Tribunalul Cluj urmeaza sa se pronunte asupra contestatiei la decizia Judecatoriei Gherla privind liberarea conditionata a fostului ministru.

UPDATE - Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob Ridzi, care a executat doi ani si opt luni din pedeapsa de cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, va fi pusa in libertate, care urmare a deciziei Tribunalului Cluj, care a respis contestatia procurorilor la precedenta hotarare a Judecatoriei Gherla privind liberarea conditionata a acesteia.

Monica Iacob Ridzi ar urma sa fie eliberata chiar in cursul zilei de miercuri.



Fostul ministru al Tineretului Monica Iacob Ridzi este incarcerata la Penitenciarul Gherla.

Judecatoria Gherla a decis in 27 octombrie liberarea conditionata a Monicai Iacob Ridzi, ins- decizia a fost atacata de procurori.

”(...) Se intampla un caz unic in Romania. Sunt executata atat de ANAF, cat si de executorul judecatoresc pentru aceeasi suma, prejudiciu. Practic, sunt executata de doua ori… Am participat la peste 100 de programe in penitenciar, mi-am dus crucea cu decenta in ultimii trei ani. Am fost declarata initial inapt pentru munca pentru ca aveam 7 afectiuni medicale. Acum am 15 afectiuni, 14 dintre ele constatate la Spitalul Penitenciar Julava, unde am fost internata. Am insistat sa lucrez, am facut nenumarate cereri pana mi-au fost aprobate…

Totul pentru a castiga zile de libertate, sa pot fi alaturi de cei doi copii ai mei…Am lucrat cinci luni la curatenie, de un an lucrez la servirea mesei, lucrez zece ore pe zi, munca fizica, numai Dumnezeu stie ce este in sufletul meu…Imi e greu sa va descriu in cuvinte ce simt cei doi copii. Ma roaga in fiecare zi sa merg acasa. Refuza sa mearga la gradinita in lipsa mea. Baietelul a inceput clasa intai, are dificultati mari de adaptare in lipsa mea…Lasarea mea in detentie si fiecare zi departe de copii nu fac decat sa ne afecteze si mai mult situatia medicala, atat a mea, cat si a copiilor. Conform noii legi, eu am primit 150 de zile de libertate si eu am obtinut altele prin munca. Practic, patru ani din cinci sunt considerati executati. Va rog respectuos sa imi permiteti sa ajung acasa langa cei doi copii, pentru ca aceasta cruce ma apasa tot mai greu. Sunt momente in care simt ca ma prabusesc psihic”, a declarat Monica Iacob Ridzi la Judecatiria Gherla, potrivit presei locale, potrivit News.ro.

Citeste si:
Adrian Socaciu, presedintele Institutului Sportiv Roman (ISR):...
Adrian Socaciu, presedintele...

Monica Iacob-Ridzi a fost condamnata in 2015 la cinci ani de inchisoare in dosarul ”2 Mai”, in care a fost judecata pentru abuz in serviciu in forma calificata, fals intelectual si participatie improprie de acces fara drept la un sistem informatic. Alaturi de Ridzi, in acelasi dosar, au fost judecate si condamnate alte 11 persoane, fosti angajati ai ministerului Tineretului, administratori de firme, colaboratori. Ea a fost gasita vinovata dupa ce procurorii DNA au acuzat-o ca a platit in 2009 servicii fictive unor companii preferentiale, pentru organizarea manifestarilor de Ziua Tineretului, si astfel a adus un prejudiciu de peste 600.000 de euro Ministerului Turismului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.