Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a dat din nou asigurari ca salariile nu vor scadea dupa adoptarea masurilor din noul Cod Fiscal si ca, daca acest lucru se va intampla, va fi din vina angajatorului.

Lia Olguta Vasilescu: Daca salariile vor scadea inseamna ca este vina angajatorului

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a dat din nou asigurari ca salariile nu vor scadea dupa adoptarea masurilor din noul Cod Fiscal si ca, daca acest lucru se va intampla, va fi din vina angajatorului.

Daca vor scadea inseamna ca este doar strict vina angajatorului, care doreste sa ia din banii angajatului care i se cuvin lui. Angajatorul anul viitor va avea aceeasi cheltuiala salariala pe care o are si anul acesta. Asadar nu are niciun motiv sa umble la netul salariatului, iar prin deducerile pe care le-am facut nu doar ca nu scade, ci dimpotriva creste. E adevarat ca aceasta crestere este foarte mica pentru ca nu prin Codul Fiscal cresc salariile, ci prin cu totul alte instrumente, precum HG pentru salariul minim”, a spus Lia Olguta Vasilesc, la Romania TV, potrivit libertatea.ro.

Ministrul Muncii a subliniat ca se asteapta la o colectare net superioara. „Este vorba de 30% de firme care nu platesc contributiile. Probabil ca nu realizati dimensiunea dezastrului. Sunt peste doua milioane de angajati pentru care nu se platesc contributiile de catre angajatori. Sunt si cateva companii de stat precum CFR, care si la ei sunt aceste probleme. Peste 150 de mii de firme nu fac aceste plati”, a explicat Lia Olguta Vasilescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.