Euro se vinde cu circa 4,7 lei la cele mai mari banci din Romania, dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat miercuri un curs de 4,6198 lei/euro, cel mai mare nivel din august 2012 pana in prezent, pe fondul accentuarii tensiunilor sociale.

Astfel, a treia banca din Romania din punct de vedere al activelor, BRD, a afisat miercuri un pret de 4,704 lei/euro.

Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai importanta banca din Romania din punct de vedere al activelor detinute, a afisat miercuri un pret de 4,6990 lei/euro.

A doua banca din Romania, Banca Transilvania, a afisat miercuri un pret de 4,6800 lei/euro.

Leul s-a depreciat accelerat pe piata interbancara, inclusiv in fata monedelor din regiune, incepand cu a doua parte a zilei de marti, pe fondul protestelor impotriva masurilor de modificare a Codului fiscal, masuri criticate aspru atat de sindicate, cat si de patronate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.