Mihai Tudose a spus ca masurile fiscale pe care vrea Guvernul sa le adopte astazi au devenit atat de contestate pentru ca „s-au inflamat niste multinationale”.

Va spun care este parerea mea despre inflamarea excesiva a opiniei publice. Este vorba despre cresterea contibutiilor. Acolo, si sindicate, si patronate, care pana mai deunazi erau in regula cu trecerea contributiei, s-au inflamat dupa ce Guvernul a decis sa introduca niste masuri ferme in ceea ce priveste externalizarea profitului, nefacand practic altceva decat sa transpuna in legislatia romaneasca o directiva europeana, precum si alte masuri pe care noi consideram ca trebuie sa le luam ca sa nu mai fie deductibil tot profitul”, a spus Mihai Tudose la inceputul sedintei de Guvern.

Adica sa avem si noi niste bani din care sa facem educatie, sanatate si infrastructura”, a adaugat el.

Din cauza acestor masuri, „s-au inflamat niste multinationale”, dar acestea au inteles, intr-un final „ca nu e cazul”, a mai spus Tudose.

Si ministrul Finantelor, Ionut Misa, a vorbit despre directiva europeana care are ca scop „sa impiedice transferul profiturilor din Romania catre alte tari”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.