Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, le transmite guvernantilor ca vor "duce tara la dezastru" prin masurile fiscale anuntate, atragand atentia ca fara veniturile pe care PSD vrea sa le ia din bugetele locale, prin scaderea impozitului pe venit, nu se va mai putea face nimic pentru dezvoltarea oraselor.

Intr-o postare pe Facebook, Nicolae Robu, lider al PNL Timis, a atras atentia ca reducerea cotei din impozitul pe venit va avea consecinte grave asupra proiectelor din marile orase ale Romaniei.

Opriti-va, incompetentilor! Intelegeti ca prin ceea ce vreti sa faceti aduceti tara la dezastru! Stimati timisoreni, noi, la Timisoara, avem cele mai mici taxe si impozite locale, in acord cu doctrina liberala pe care eu si majoritatea dintre dumneavoastra, asa cum ati aratat-o la vot, o impartasim. Veniturile la bugetul local sunt in cea mai mare parte obtinute drept cota din impozitul pe venit incasat pe raza municipiului. Reducerea acesteia ne-ar duce pur si simplu in faliment!”, a scris Robu.

El a mai spus ca din aceste venituri Primaria Timisoara a sustinut cofinantarea la proiecte cu finantare europeana si a platit lucrari mari de infrastructura din oras.

Din aceste venituri ne-am sustinut cofinantarea la proiectele cu finantare europeana, din aceste venituri am platit toate lucrarile de modernizare a infrastructurii de mobilitate a orasului altele decat cele pe fonduri europene - Pasajul Jiul, Pasajul Popa Sapca, toate asfaltarile pe sute de kilometri de strazi, proiectele de construire de noi poduri si pasaje, miile de locuri de parcare prin cartiere, pistele de biciclete-, amenajarile de parcuri, locuri de joaca, reparatiile si dotarile la scoli, spitale si institutii culturale, festivalurile si celelalte evenimente din bogata noastra agenda culturala, etc., etc. Fara aceste venituri, pe care PSD vrea sa ni le ia, nimic nu vom mai putea face! ABSOLUT NIMIC! Vreti asa ceva, stimati timisoreni?! Vreti asa ceva, stimati clujeni, oradeni, aradeni, sibieni, bucuresteni, ieseni, ploiesteni, constanteni, craioveni, pitesteni, etc., intr-un cuvant: stimati cetateni ai oraselor motor ale societatii romanesti?! Sunt convins ca NU! Dupa cum sunt convins si ca nu vreti o justitie controlata politic, cum vrea PSD! Si nici lipsa totala de predictibilitate in ceea ce priveste fiscalitatea, cum vor incompetentii PSD!”, a mai scris Robu pe reteaua de socializare.

Citeste si:
Fostul primar al Timişoarei, infectat cu Covid-19: „Chiar nu e de...
Fostul primar al Timişoarei,...


Reprezentantii Asociatiei Municipiilor din Romania s-au intalnit, marti, cu premierul Mihai Tudose, nemultumiti de masurile fiscale anuntate de Guvern, iar la finalul discutiilor primarul sectorului 3, Robert Negoita, a spus ca Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scaderea veniturilor bugetelor locale, in urma diminuarii impozitului pe venit de la 16 la 10%.

"Am plecat de la o concluzie realista - ca scaderea impozitului pe venit afecteaza bugetele locale si sunt de acord si reprezentantii Guvernului. Am convenit ca vom avea masuri in compensare pentru anul 2018, astfel ca nu vor scadea veniturile", a declarat Robert Negoita, presedintele Asociatiei Municipiilor din Romania, la finalul discutiilor de la Guvern, care au durat aproximativ doua ore si jumatate.

El a sustinut ca primarii au primit asigurari ca prin aceste compensari veniturile la bugetele locale nu vor fi mai mici, in 2018, fata de acest an.

Citeste si:
Măsurile fiscale propuse de Guvernul Ciolacu, analizate de CCR
Măsurile fiscale propuse de...

"Am mai convenit ca in prima jumatate a anului viitor sa ne intalnim din nou si sa facem o analiza. In evaluarea dansilor, vor creste veniturile la bugetele locale, dar nu putem sti (...) In masura in care lucrurile vor suferi schimbari fata de ceea ce s-a previzionat, vom incerca sa gasim solutii", a mai spus Robert Negoita.

Intrebat daca masurile fiscale anuntate de Guvern vor intra la adoptare in sedinta de miercuri a Cabinetului Tudose, Negoita a raspuns: "In principiu, da".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.