Caz greu de inteles in Iasi. Doi parinti refuza sa le permita medicilor sa le opereze fetita de 8 ani, bolnava de cancer in stadiu terminal, deoarece se tem ca i se vor fura organele. Cei doi vin cu o serie de acuzatii asupra sistemului medical, sustinand, printre altele, ca au cheltuit foarte multi bani cu fiica lor, bani pe care nu ii mai pot recupera.

Viata unei copile de opt ani, diagnosticata cu cancer renal, depinde de decizia parintilor sai care nu sunt de acord cu indicatiile terapeutice ale medicilor. Desi fetita are metastaze pulmonare evidentiate in urma investigatiilor de specialitate, parintii sai refuza categoric sa o opereze, scrie adevarul.ro.

Tatal fetei sustine ca medicii l-au mintit de mai multe ori in privinta medicamentelor administrate copilei si ca, din acest motiv, nu mai are incredere in ei, gandindu-se chiar ca fiicei lui i-ar putea fi furate organele in cazul unei operatii.

"Fata are cancer. Am mers cu ea la doctori, a fost operata, dar tot e bolnava. Eu nu accept sa fie operata. La ce am vazut prin spitale stiu ce urmeaza. Eu nu pot sa stau la operatie, poate ii fura organele si dupa spune ca a murit si asta este. (...) Am cheltuit o gramada. Nu am mai ramas cu niciun ban. Am luat tratament din Italia pentru fata, iar acum nu-mi mai da nimeni inapoi banii. Daca o opereaza din nou pe fata cine imi garanteaza ca va fi bine? (...) Sa imi faca asigurare pe viata copilului", a declarat tatal fetei, potrivit bzi.ro.


La randul ei, mama spune ca vrea de medicul care recomanda operatia o declaratie scrisa potrivit careia pacienta va supravietui interventiei.

Fetita este diagnosticata cu nefroblastom cu histologie nefavorabila, recidivat, operat. Noi am fost sesizati de catre spital ca parintii nu vor sa aduca copilul la tratament. Drept urmare, i-am invitat la dialog, au venit, dar nu au inteles mare lucru si au avut o atitudine agresiva. Noi ne dorim sa fie salvat acest copil si trebuie salvat daca se poate. Parintii trebuie sa fie convinsi sa mearga cu fetita la tratament in continuare si sa nu o condamne”, a declarat Tiberiu Bantas, purtator de cuvant al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi.

Fetita a fost diagnosticata cu cancer in anul 2011 si a urmat, o perioada, tratamentele recomandate de medici. In luna septembrie a acestui an, doctorii au decoperit ca are metastaze, fiind in stare extrem de grava. Cu toate acestea, parintii refuza sa o interneze in spital si sa permita operatia.

Citeste si:
Prințul Harry și Meghan Markle după ce au aflat că prințesa de...
Prințul Harry și Meghan...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.