Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a spus, vineri, la conferinta privind protectia drepturilor detinutilor si conditiile de detentie din Romania, ca se are in vedere adoptarea unei masuri de supraveghere cu bratara electronica, un mod prin care "detinutul este aproape de familia lui”, dupa modelul adoptat in Georgia.

"Sunt multe state care au aceasta modalitate de executare a pedepsei. Adica fie toata pedeapsa, fie o parte din pedeapsa, il supraveghezi electronic. E acolo un program electronic, nu ma pricep eu, dar el este setat, programat si spune nu ai voie sa te apropii de scoala cutare. Daca el se apropie de obiectiv, bratara aia piuie si semnalizeaza politia. Poate fi si un alt program, nu ai voie sa parasesti perimetrul localitatii. Cand a iesit din raza, politia este alertata si l-a luat si l-a dus inapoi”, a explicat ministrul Justitiei, potrivit News.ro.

El a spus ca prin aceasta masura se permite, astfel, detinutului sa se reintegreze in societate si poate fi mai aproape de familia lui.

Toader a adaugat ca la nivelul ministerul exista o echipa de lucru care va face un draft de proiect, inspirat inclusiv din legislatia georgiana, urmand sa se stabileasca pasii de implementare a proiectului.

"L-am intrebat pe ministrul din Georgia cine plateste bratara. Mi-a spus: detinutul care vrea sa fie liber”, a spus Toader.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.