Lupita Nyong'o, actrita premiata cu Oscar pentru rolul secundar din „12 Years a Slave” (2013), sustine ca producatorul Harvey Weinstein a hartuit-o, in timp ce regizorul Quentin Tarantino, care a colaborat in numeroase randuri cu el, afirma ca a stiut mult mai multe despre comportamentul acestuia.

Intr-un articol publicat de New York Times, actrita dezvaluie cum in mai multe randuri a fost chemata in camera de hotel a producatorului, sub diverse pretexte.

Cand s-au cunoscut, in 2011, el a invitat-o pe actrita la resedinta din Connecticut a familiei lui, sub pretextul de a urmari un film. Weinstein s-a oferit sa ii faca masaj - propunere care Lupitei Nyong'o i-a parut o gluma - si a incercat in mai multe moduri sa o convinga sa intretina relatii sexuale cu el. Pentru ca l-a refuzat, Lupita Nyong'o spune ca s-a simtit amenintata de Weinstein.

Regizorul Quentin Tarantino a recunoscut ca stia de mai multi ani despre comportamentul nepotrivit al lui Harvey Weinstein fata de femei. „Stiam suficient ca sa fac mai mult decat am facut”, a declarat el pentru New York Times.

Comentariul lui a venit dupa ce politia din Los Angeles a inceput anchetarea lui Weinstein pentru o agresiune sexuala pe care a comis-o in 2013. In acest caz este implicat un model italian in varsta de 38 de ani.

Erau mai mult decat zvonuri, de barfa obisnuita. Nu era informatie la mana a doua. Stiam ca a facut cateva dintre aceste lucruri. Imi doresc sa fi fost mai responsabil privind ceea ce am auzit. Daca as fi facut asta atunci, nu ar fi trebuit sa lucrez cu el”.

Scandalul „Weinstein” a inceput pe 5 octombrie, dupa ce The New York Times si The New Yorker au publicat articole in care mai multe femei il acuzau pe producator de hartuire sexuala. Intre ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow si Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele si angajate ale lui Harvey Weinstein. In plus, alte femei, intre care se numara Rose McGowan, il acuza de viol.

Weinstein, in varsta de 65 de ani, sustine ca orice relatie sexuala a fost consimtita.

Harvey Weinstein, parasit de sotie dupa acuzatiile de hartuire sexuala

Meryl Streep, Judi Dench, Bob Iger, George Clooney, Jennifer Lawrence, James Gunn, Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Megan Ellison, Julianne Moore, Seth Rogen, Kevin Smith, Lena Dunham, Judd Apatow, John Oliver, Patricia Arquette si Mark Ruffalo, intre altii, au condamnat comportamentul lui Weinstein fata de femei.
Citeste si:
Will Smith a demisionat de la Academia Oscarurilor, după ce l-a...
Will Smith a demisionat de la...

Mai multi laburisti, membri ai Parlamentului, i-au cerut prim-ministrului Theresa May sa retraga titlul de Comandor al Imperiului Britanic pe care producatorul Harvey Weinstein l-a primit in 2004.

BAFTA (British Film Academy of Film and Television Arts) i-a retras producatorului statutul de membru. In plus, consiliul Academiei de Film Americane a votat ”cu mult peste majoritatea de doua treimi care era necesara” pentru ca lui Harvey Weinstein sa ii fie retras titlul de membru. In plus, Sindicatul Producatorilor are in vedere eliminarea lui.

Sotia lui Harvey Weinstein, Georgina Chapman, cofondatoare a brandului de lux Marchesa, a anuntat, pe 10 octombrie, ca se desparte de producator, pentru ”actele sale de neiertat”.

New York Police Department (NYPD) si Metropolitan Police din Londra au anuntat ca au inceput investigatii privind acuzatii de agresiune sexuala aduse producatorului Harvey Weinstein.

Citeste si:
Coregraful Horațiu Cherecheș, acuzat de hărțuire sexuală, abuzuri...
Coregraful Horațiu Cherecheș,...

Emmanuel Macron a spus ca a inceput procedurile de retragere a Ordinului National al Legiunii de Onoare acordat in 2012 lui Harvey Weinstein.

Productiile cinematografice la care a lucrat Harvey Weinstein insumeaza peste 300 de nominalizari la Oscar si 81 de premii oferite de Academia de Film Americana. El a primit un premiu Oscar pentru filmul „Shakespeare in Love”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.