O femeie din Bucuresti a fost retinuta, miercuri, de politisti, dupa ce a mintit un barbat, cetatean englez, ca are nevoie de bani pentru a merge in strainatate sa se intalneasca, convingandu-l, astfel, sa-i trimita in repetate randuri bani si creandu-i un prejudiciu de aproximativ 35.000 de lire sterline. Politistii spun ca femeia si-a creat diferite adrese de mail pentru a comunica cu barbatul si pentru a-i cere bani, in numele unor prietene ale ei care-i spuneau ca ea se afla in spital, iar ulterior ca a murit si ca sunt necesari bani pentru succesiune, singura modalitate de recuperare a datoriilor.

Potrivit politistilor Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in perioada august 2015 – aprilie 2016, femeia de 27 de ani ar fi vorbit cu un barbat, cetatean englez, prin intermediul internetului, cerandu-i acestuia diverse sume de bani, sub pretextul ca banii ii sunt necesari pentru calatoria in strainatate, pentru a se intalni cu acesta. Ea a invocat unele probleme cu bancile, care necesitau rezolvare pentru a-i returna banii barbatului si care implicau cheltuieli suplimentare.

In urma cercetarilor, politistii au descoperit ca femeia si-a facut mai multe adrese de mail, dandu-se drept prietene ale ei si cerandu-i barbatului alte sume de ban.

In urma verificarilor efectuate a rezultat faptul ca banuita a stabilit un intreg scenariu, a creat diferite adrese de mail, atribuindu-si nume mincinoase, dupa care a comunicat cu persoana vatamata, sustinand ca o contacteaza prietene ale banuitei, deoarece ea se afla in spital, asa-zisele prietene urmand a restitui victimei sumele de bani datorate in numele ei, ulterior comunicandu-i ca femeia in cauza a decedat si solicitandu-i alte sume de bani, sub pretextul indeplinirii procedurilor de succesiune, prezentata ca singura modalitate de a-si recupera banii trimisi de-a lungul timpului 'decedatei'”, sustin politistii.

Prejudiciul creat cetateanului englez este de aproximativ 35.000 de lire sterline.

Cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune, femeia fiind in stare de retinere, urmand a fi prezentata magistratilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.