Statuia din fata Muzeului de Istorie din Bucuresti, care il infatiseaza pe imparatul Traian cu Lupoaica in brate, este incompleta. Coada lupoaicei s-a desprins. 

Statuia inaugurata in anul 2012 este acum incompleta.

Reprezentantii Muzeului de Istorie precizeaza ca statuia nu a fost vandalizata ci, pur si simplu, coada s-a dezlipit si a cazut.

"Coada s-a desprins. Credem ca s-au sprijinit de ea cand au facut fotografii. Multi trecatori obisnuiesc sa se sprijine de monument. Ieri, jandarmul de serviciu a fost anuntat de un trecator ca acea bucata s-a rupt", a declarat Adela Stan, purtatorul de cuvant al Muzeului National de Istorie a Romaniei, potrivit Stirileprotv.ro.

Reprezentantul Muzeului a adaugat ca statuia nu a fost vandalizata, dar necesita restaurare: "Coada era la fata locului cand reprezentanti ai Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic au luat-o. Nu credem ca a fost vandalizata, dar acum este o statuie care trebuie restaurata".

Intrucat in fata Muzeului de Istorie nu sunt instalate camere video, nu se poate vedea cand s-a rupt bucata.

Monumentul se afla in administrarea Primariei Generale a Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.