Noul bilant al tragediei din Las Vegas, dat publicitatii de autoritati: 58 de oameni ucisi si 515 de raniti. Este cel mai grav atac armat din SUA.
UPDATE 21:00 Ultimul bilant al atacului din Las Vegas: 58 de morti si 515 raniti. Statul Islamic revendica atacul, dar FBI dezminte aceasta informatie.

UPDATE 17:45 -
Potrivit noului bilant, sunt 50 de morti si peste 400 de raniti.

UPDATE 17:35 - Printre persoanele aflate in stare grava in spital, dupa atac, se afla si un roman. Este vorba despre Luca, un tanar de 23 de ani, stabilit impreuna cu familia in Nevada.

UPDATE 14:00 -
Noul bilant dat publicitatii de autoritati: peste 50 de oameni ucisi si 200 de raniti. Dupa aceste date, acesta devine cel mai sangeros atac din istoria SUA.

Atacatorul este Stephen Paddock, in varsta de 64 de ani, originar din Las Vegas, relateaza The Associated Press. Acesta s-ar fi cazat la hotel ca oaspete. El a fost gasit mort in camera de hotel din care a deschis focul, inconjurat de arme. Cel mai probabil, s-a sinucis.

In prezent este cautata a doua sustecta, o femeie pe nume Marilou Danley, in varsta de 62 de ani, care ar fi fost impreuna cu Paddock in momentul in care acesta a inceput sa traga spre multime. Femeia ar fi parasit SUA la scurt timp dupa atac.

UPDATE 11:45 - Politia a anuntat un nou bilant, mult mai grav. Este vorba despre 20 de morti si peste 100 de raniti. Incidentul nu este considerat, deocamdata, unul terorist.

Atacatorul s-a aflat la etajul 32 al hotelului Mandalay Bay si a tras in multimea aflata la festival timp de cateva minute. El a fost ucis de politie si identificat drept un localnic. Politia cauta acum si cel de-al doilea suspect, o femeie asiatica.


Conform martorilor, cel putin un barbat inarmat a deschis focul in timpul unui festival de muzica country in Las Vegas.

Inregistrarile video aparute pe retelele de socializare arata sute de oameni fugind de la locul incidentului, pe fundalul zgomotelor produse de o arma autromata.

Citeste si:
Urmărire ca-n filme în Baia Mare: Alex a gonit 10 kilometri cu...
Urmărire ca-n filme în Baia...


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.