Postul de televiziune Realitatea TV a fost amendat cu 85.000 de lei, in urma unei emisiuni difuzate in data de 19 iunie, in care s-a dezbatut proiectul de lege privind sarbatorirea Zilei Maghiarilor pe 15 martie.

In urma unei sesizari facute de catre UDMR la CNA, postul de televiziune a primit o amenda record: 85.000 lei, pentru incalcarea mai multor articole de lege privind informarea corecta si o dezbatere echilibrata si impartiala. Dar si pentru articole ce privesc instigarea la ura si afirmatiile defaimatoare.

Pe parcursul emisiunilor mentionate, prezentatorii emisiunilor au creat o atmosfera ostila orientata impotriva UDMR si impotriva comunitatii maghiare din Romania, folosind un limbaj injurios si un ton care are menirea de a incita la ura pe baza de nationalitate si etnie. Prezentatorii emisiunilor formulau intr-un mod provocator si insinuator in asa fel incat sa instige audienta la sentimente antimaghiare”, arata in sesizarea de la UDMR, potrivit paginademedia.ro.

Rares Bogdan a reactionat pe pagina sa de Facebook, unde i-a numit pe membrii CNA "tradatori" si "slugi". El sustine ca in emisiunea sa "Jocuri de putrere" a facut recurs la istoria Transilvaniei si ca nu instigat niciun moment la ura etnica.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.