Preotul de la Biserica Sf. Nicolae - Parohia Sfantul Antonie cel Mare, din Bucuresti, le-a cerut unor tineri sa plateasca, pe langa taxa de botez si o donatie de 50 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. 

Initial, preotul le-a spus celor doi tineri ca vor plati 250 de lei pentru botez. In realitate, pe chitanta pentru botez era trecuta suma de 200 de lei, restul de 50 de lei fiind donatia obligatorie pentru Catedrala Mantuirii Neamului.

„Cand a fost sa platim a scos doua chitantiere... Si prima suma trecuta pe chitanta a fost 200 de lei unde era specificat taxa de botez. Noi am crezut ca a gresit initial cand a spus 250 de lei si atunci am bagat cei 50 de lei inapoi in buzunar... Ok, am zis, dar de ce trebuie sa platim?! Pentru ca asa se face, si cu asta... este obligatoriu, nu puteti sa spuneti nu. Si am platit si taxa de 50 de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului. Practic o taxa ascunsa pentru Catedrala Mantuirii Neamului, ceea ce nu mi se pare normal sa ma obligi sa fac o donatie. Daca fac o donatie, o fac eu din proprie initiativa pentru ca asa vreau eu”, povestesc cei doi tineri, potrivit Digi24.ro.

Intrebat de unul dintre reporterii Digi24, preotul recunoaste ca obisnuieste sa perceapa "donatie obligatorie".

"Astazi sunt foarte ocupat cu probleme prioritare de birou. Astept un mesaj oficial din partea postului de televiziune la care lucrati cu date concrete despre subiectul respectiv. Departamentul administrativ al Arhiepiscopiei Bucurestilor va verifica in urmatoarele zile tema respectiva si apoi va vom oferi un raspuns oficial...", a fost raspunsul oficial din partea lui Mihai Sasaujan, purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Bucurestilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.