Ministerul Sanatatii si Primaria Sectorului 1 au semnat, miercuri, protocolul privind relocarea Spitalului Floreasca pe soseaua Bucuresti-Targoviste. Investitia se ridica la peste 200 milioane de euro. 

"Am constatat, impreuna cu managerul spitalului, impreuna cu primaria, care este administratorul celor doua cladiri, ca, practic orice posibilitate de extindere, orice posibilitate de imbunatatire a circuitelor a fost depasita la nivelul Spitalului Floreasca, iar la nivelul Spitalului de Arsi, dupa cum stiti, practic s-au facut renovari la sectia de Terapie Intensiva si, in rest, mare lucru nu se mai poate face", a declarat ministrul Sanatatii, Florian Bodog, potrivit Mediafax.ro.

"Costurile vor fi suportate de Primaria Sectorului 1 integral. (...) Bugetul primariei este destul de mare sa-si permita asigurarea unor sume pentru construirea unui spital, undeva la 200 - 250 de milioane de euro, cu toate dotarile. (...) Suntem in linie dreapta si putem sa ne apucam de treaba. Impreuna cu ministerul Sanatatii. Are intrare din Bucuresti-Targoviste, deci accesul se poate face direct din Bucuresti-Targoviste si exista si o strada laterala care ar putea fi folosita. (...) In zona respectiva, e o statie de metrou, este foarte aproape de centura Bucurestiului. Eu zic ca este o zona foarte accesibila. Acest spital va fi dotat cu heliport, deci va avea toate conditiile", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Primarul Sectorului 1 a dat asigurari ca spitalul se va situa intr-o zona accesibila, avand in apropiere o statie de metrou.

Proiectul urmeaza sa fie finalizat in trei-patru ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.