Autointitulatul rege international al romilor, Dorin Cioaba, a fost plasat sub control judiciar de catre procurorii din Mehedinti in dosarul de evaziune fiscala cu prejudiciu de cinci milioane de euro. El a parasit arestul Politiei si a declarat presei ca a ”luat totul asupra” sa pentru ca-si iubeste sotia si nu a vrut sa treaca ea prin toata cercetarea.

Dorin Cioaba a fost eliberat, joi, din arestul Politiei Mehedinti dupa ce procurorii au decis plasarea sa sub control judiciar.

Am simtit puterea justitiei si faptul ca nimeni nu este mai presus de lege, indiferent ce statut ai in aceasta tara. Fiecare suntem obligati sa raspundem unor acuzatii, unor reclamatii. A fost o mica problema de procedura. La un moment dat am fost invitat sa-mi ajut sotia. Pe drum mi s-a spus ca sunt martor, la intrare in Drobeta Turnu Severin am fost suspect si la Politie am fost inculpat. Firma este a sotiei, ea este administrator, dar, pentru ca imi iubesc sotia si n-am vrut sa treaca ea prin toate lucrurile acestea, am luat totul asupra mea. Am recunoscut ca eu am administrat societatea si raspund eu pentru toate eventualele probleme si de asta am devenit eu inculpat”, a declarat presei Dorin Cioaba, la iesirea din arest.

El sustine ca este nevinovat, ca a facut afaceri curate, iar neregulile apar doar la firmele romilor din Strehaia cu care a facut afaceri.

Nu ne este teama pentru ca noi am lucrat cinstit, nu suntem o familie de infractori, facem afaceri normale. Am facut afaceri normale cu niste oamnei de nimic”, a mai spus Dorin Cioaba.

Dorin Cioaba este cercetat intr-un dosar complex de evaziune fiscala si spalare de bani, cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. In dosar mai sunt vizati romi din Strehaia si firme administrate de acestia.

Zeci de perchezitii ale politistilor au avut loc, miercuri dimineata, in Capitala si in opt judete, intr-un dosar de evaziune fiscala si spalarea banilor cu un prejudiciu de peste 5 milioane de euro. Una dintre perchezitii a avut loc la vila lui Dorin Cioaba, autointitulatul rege al romilor.

Citeste si:
Ana Morodan, primele declarații după ce a fost prinsă conducând...
Ana Morodan, primele...

Sotia sa a fost ridicata si condusa la audieri, iar Dorin Cioaba a insotit-o, afirmand ca doreste sa o asiste in calitate de avocat.

Miercuri seara, insa, s-a dispus retinerea sa pentru 24 de ore. In dosar au mai dost retinuti patru barbati din Strehaia, s-au confiscat doua masini de lux si 250.000 de euro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.