Un caine este purtat pe brate de catre localnici, in cadrul unui ritual specific unui sat din China. Procesiunea atrage o multime de turisti si seamana cu o rugaciune colectiva pentru ploaie si recolta buna. 

Cainele "ales" este asezat pe un scaun din lemn, imbracat in haine de sarbatoare si purtat pe brate de tinerii din sat, care, de asemenea, poarta haine populare.

Cand ajunge in dreptul portilor, alaiul arunca boabe de orez si aprinde betisoare parfumate pentru ploaie si recolta buna, potrivit Stirileprotv.ro.

Punctul culminant al ceremoniei este reprezentat de un iaz mlastinos, care este considerat locul de sacrificiu ritualic. Batranul satului rosteste aici o serie de rugaciuni si descantece, iar alaiul incepe sa se stropeasca cu apa si noroi.

In felul acesta, localnicii care apartin minoritatii etnice "Miao", isi manifesta recunostinta fata de catelusa "aleasa" care, potrivit legendelor, a hranit cu laptele ei niste copii a caror mama a murit in razboi.

Vizitatorii nu sunt lasati sa plece pana nu servesc un pahar de vin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.