Primaria Municipiului Bucuresti va demara procedurile necesare pentru a identifica locuinte de pe piata libera, ce pot fi inchiriate pentru cazurile sociale si cele de urgenta, pe o perioada de 12 luni, cu posibilitate de prelungire. 

Potrivit unei hotarari, adoptate miercuri de CGMB, imobilele vor fi folosite ca locuinte sociale si vor fi atribuite persoanelor care se afla pe listele de prioritati, adoptate in baza hotararilor CGMB pentru cazurile sociale si de urgenta.

Selectia se va face de o comisie mixta, care va fi stabilita de primar. In aceasta comisie, ar urma sa fie reprezentate toate grupurile politice in CGMB, in baza unei metodologii adoptate de consilierii generali, informeaza Agerpres.ro.

Secretariatul acestei comisii va fi asigurat de Directia Patrimoniu prin Serviciul Spatiu Locativ si cu alta Destinatie.

In prezent, sunt inregistrate multe cereri de locuinte sociale, iar Primaria Capitalei este preocupata de identificarea amplasamentelor pentru edificarea unor ansambluri de locuinte, insa acest proces este unul complex, care implica parcurgerea mai multor etape. Ca o solutie interimara, a fost luata in calcul inchirierea unor locuinte, care sa serveasca acestor cazuri sociale sau de urgenta.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a precizat ca, in acest moment, exista 2.886 de cereri deja aprobate de fostii consilieri generali, care vizeaza acordarea de locuinte familiilor care se confrunta cu probleme sociale.

"In ceea ce priveste posibilitatea ca Administratia Fondului Imobiliar sa mai detina in acest moment locuinte sociale, va dati seama ca am explorat in primul rand aceasta posibilitate si nu mai exista in acest moment locuinte sociale, libere, care sa poata fi acordate", a precizat ea.

Marius Rogin, liberal, a propus si varianta containerelor, realizate din materiale usoare, care se asambleaza rapid, metoda folosita cu succes in orasele occidentale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.