Autoritatile din Venezuela ancheteaza furtul unor animale de la o gradina zoologica din statul Zulia, din vestul tarii. Oamenii legii cred ca hotii le-au furat pentru a le manca – inca un semn al foametei cu care se confrunta statul latino-american din cauza penuriei cronice de alimente, relateaza Reuters.

Un oficial din politie a declarat ca doi pecari au fost furati in weekend de la Gradina Zoologica Zulia, din orasul Macaraibo, in apropiere de granita cu Columbia.

“Presupunem ca au fost luati cu intentia de a fi mancati”, a spus Luis Morales, un oficial de la divizia Zulia a Politiei Nationale.

Pe de alta parte, directorul gradinii zoologice, Leonardo Nunez, spune ca valul de furturi care a vizat, in ultimele saptamani, animale din 10 specii, inclusiv un bizon care a fost taiat bucati, a fost orchestrat de traficanti de droguri care vor sa vanda animalele.

“Iau totul aici! Animalele nu au fost luate pentru a fi mancate”, a spus Nunez intr-un interviu.

Prabusirea haotica a modelului economic socialist din tara a dus la penurii cronice de alimente, ceea ce a dus la malnutritie si a lasat milioane de oameni in imposibilitatea de a gasi mancare, scrie News.ro.

Presedintele Nicolas Maduro pune lipsa alimentelor pe seama protestelor opozitiei, care a blocat drumurile, si pe “razboiul economic” condus de adversari, cu ajutorul Washingtonului.

Problemele economice au lasat si gradinile zoologice fara suficienta mancare pentru animale. Aproximativ 50 de animale au murit de foame anul trecut, la o gradina zoologica din Caracas, spune un lider de sindicat. Guvernul neaga ca animalele au murit de foame.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.