O romanca isi va petrece 20 de zile in spatele gratiilor, urmand ca, ulterior, sa fie deportata in Romania, pentru ca a cersit pe o strada din Copenhaga.

Femeia de 63 de ani va deveni prima persoana deportata, dupa inasprirea legii impotriva cersetorilor. Insa, si inainte de aceasta lege au existat cazuri in care autoritatile daneze au deportat cersetori de pe strazile din Copenhaga.

„Comportamentul ei este continuu si sistematic, avand efecte adverse asupra tuturor trecatorilor care sunt nevoiti sa raspunda la aceasta cersetorie”
, a declarat procurorul Marlene Beynon in fata Tribunalului din Copenhaga, noteaza digi24.ro.

Procurorul a precizat ca romanca reprezinta o amenintare la adresa tarii, aceasta fiind o conditie ce trebuie indeplinita pentru a putea deporta un cetatean al Uniunii Europene.

Ca raspuns, romanca a precizat ca cerseste pe strada pentru a-si sustine financiar cei sapte copii ramasi in Romania: „am foarte multi copii acolo. Ei mananca de la ghena”, a declarat femeia in Tribunalul Copenhaga.

Romanca nu mai are voie sa intre in Danemarca timp de 6 ani. Nu este pentru prima data cand este condamnata pentru cersit, acest aspect jucand un rol important in decizia de deportare inapoi in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.