Mai multe telefoane chinezesti, care se vand la preturi mici, au virusi preinstalati. Potrivit cercetatorilor de la Dr. Web, un malware de tip troian, numit Triada, a fost descoperit pe cateva telefoane ieftine, venite din China. 

Triada nu functioneaza ca alte malware-uri, care infecteaza dispozitivul din exterior, ci vine gata instalat, pe telefonul achizitionat. In felul acesta, poate avea acces mult mai usor la diverse functii ale smartphone-ului.

Leagoo M5 Plus, M8 si Nomu S20 si S20 sunt telefoanele care prezinta acest virus in sistem. Aceste dispozitive se vand destul de bine pe piata, datorita pretului redus, astfel ca reprezinta un risc destul de mare, intrucat pot afecta un numar mare de utilizatori, noteaza playtech.ro.

Cercetatorii de la Dr. Web nu acuza, in mod direct, companiile Leagoo si Nomu, sugerand ca anumite persoane din interiorul companiei sau parteneri ai acestora ar putea fi responsabili de oferirea virusului la pachet cu telefoanele. Compania de securitate Dr. Web a notificat producatorii si recomanda utilizatorilor sa instaleze update-uri pentru a scapa de malware.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.