Primarul comunei Lungesti, din judetul Valcea a returnat sacii de gunoi, care zaceau pe marginea drumului, aruncati de o familie din localitate. Gunoiul a fost trimis inapoi la cei care l-au aruncat, in cutii de ajutor. 

Dupa Festivalul Olarului, in timpul vizitei de verificare a actiunilor de salubrizare, primarul comunei a descoperit mai multi saci de gunoi aruncati la marginea drumului. Imediat dupa ce a dispus strangerea lui, a gasit si un caiet pe care se afla numele si adresa copilului familiei respective.

"Se vedea clar ca au fost aruncate de aceeasi persoana si de undeva dintr-o caruta, dupa modul cum erau imprastiate. Ce sa fie? Pampersi, cioburi, sticle de platic, papuci rupti, maculatura. Am sunat imediat la primarie sa vina un om cu saci menajeri si sa strangem aceasta mizerie. Am zis ca nu se poate asa ceva, mai ales ca salubritatea pentru mine conteaza. Cand am inceput sa adunam gunoiul, am descoperit din intamplare al cui era. Pe unul din caietele aruncate, era trecut numele copilului si adresa si atunci mi-a venit o idee", a spus primarul comunei Lungesti, Tiberiu Costea, potrivit hotnews.ro.

Dupa ce a strans gunoiul, primarul s-a gandit sa le aplice o corectie celor care il aruncasera: "Am chemat-o pe doamna de la posta si i-am spus ca avem de livrat un colet. Am gasit cutii vechi, goale de la ajutoarele din fondul comunitar si am bagat gunoiul tot in aceste cutii si apoi le-am sigilat. Am trimis o adresa familiei respective sa fie acasa in data de... pentru ca au de primit ajutoare. Nu ma asteptam sa nu fie prezente", a povestit primarul comunei Lungesti, din Valcea.

In felul acesta, tot gunoiul a fost trimis familiei, in cutii de ajutor, pe care aceasta le-a primit cu bratele deschise si "fericita de aceasta surpriza si-a carat satisfacuta toate cutiile in casa".

Potrivit informatiilor furnizate de primar, familia ar fi invatat ceva din aceasta experienta: "Da, sper ca aceasta lectie dura i-a lecuit de asemenea gesturi si nu doar pe ei. Cand e vorba de curatenie, nu glumesc, vreau ca Lungestiul sa arate impecabil".

Citeste si:
Românii vor achita mai mult pentru gunoi. Ce prevăd noile obligații
Românii vor achita mai mult...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.