Cercetatorii au descoperit ca vacile produc anticorpi care pot fi utili in dezvoltarea unor tratamente sau chiar unor vaccinuri impotriva mai multor boli - in special HIV.

Oamenii de stiinta au cautat de-a lungul timpului mai multe cai de a ajuta persoanele infectate cu HIV sa produca anticorpi neutralizatori, cunoscuti pentru lupta impotriva impotriva mai multor tipuri de virusuri. Un studiu recent, insa, a venit in ajutorul cercetatorilor , ajutandu-i sa inteleaga mai bine modul in care acesti anticorpi ar putea fi valorificati.

Vacile nu pot fi infectate cu virusul HIV, iar dupa ce specialistii au injectat animalele cu o proteina, avand o structura asemanatoare virusului, organismul vacilor a inceput sa produca anticorpi pentru blocarea proteinei.

Proteinele au fost apoi extrase si testate impotriva tulpinilor multiple de HIV, scrie futurism.com.

Chiar daca pana acum nu exista un tratament disponibil pentru oameni, john Mascola, directorul din cadrul National Institute of Allergy and Infectious Disease, este optimist: "studiul nu ne prezinta modul in care putem realiza un vaccin pentru oameni, insa ne spune cum putem evita virusul sistemul imunitar uman".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.