Un tanar din Cluj creste un cangur ca animal de companie. Rin este un marsupial de opt luni, care se bucura de toata atentia stapanului sau, cu care imparte si camera. Este singurul cangur de companie din Romania. 

Claudiu, tanarul stapan al cangurului marturiseste ca a crescut si caini, pisici si alte animale mai putin obisnuite precum: serpi boa, dihori si chiar si o bufnita.

Dorinta lui a fost sa ingrijeasca un animal exotic, pe care sa il poata creste in captivitate.

Cangurul face parte din rasa pitica si a fost achizitionat de la o familie din Cehia, care creste astfel de animale.

„Am intrebat surprins ce as putea face cu eu un cangur, dar dupa ce m-am documentat doua zile, am mers dupa el. Sunt pregatit sa am un animal exotic. Inca din luna ianuarie am urmarit sa imi iau un animal mai altfel. E perfect legal sa il cresti, nu exista nicio lege care să iti interzica asta. Costul unui cangur este de 15 ori mai mare decat pretul unui caine comun, dar merita

La inceput nu ma lasa sa il ating. Acum, de exemplu, cand ii dau de mancare, ma lasa sa il pup. Mananca tot ce e verde, dar ii place foarte mult painea. Ii dau, dar rar. Poate sa nu bea apa pana la patru luni. Daca il scot afara, pe pajiste e mai rau decat oaia. Nu numai ca rade tot, dar scoate si radacina plantelor, pentru a-si lua apa necesara din radacina. A facut progrese de cand e la mine, ne imprietenim. Trebuie sa petrecem mult timp impreuna, dar ii dedic lui cateva ore zilnic. Toti prietenii ma intreaba ce voi face cand va creste mare si daca voi face box cu el. In primul rand nu va creste mare, pentru ca este cangur pitic, iar in al doilea, cum as putea sa ma bat cu el, la asa o diferenta de inaltime?”
, precizeaza Claudiu, potrivit transilvaniareporter.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.