Veniturile totale ale Facebook au crescut cu 44,6% in cel de-al doilea trimestru al acestui an. Procentul a intrecut asteptarile analistilor. 

Din totalul veniturilor, 98,2% vin din publicitate, respectiv 9,16 miliarde de dolari. Dintre acestea, pentru publicitatea mobila vorbim despre 87%, un avans de 53% fata de al doilea trimestru din 2016, informeaza digi24.ro.

Facebook a reusit sa obtina venituri din publicitatea oferita prin intermediul News Feed si aplicatia foto Instagram, cel din urma avand peste 700 milioane de utilizatori.

Firma se va concentra pe cresterea veniturilor din cele doua servicii de mesagerie: Messenger si WhatsApp, potrivit informatiilor furnizate de Mark Zuckerberg, director general al companiei.

Profitul net a crescut cu 70,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, procent care a intrecut asteptarile analistilor.

Dupa publicarea acestor rezultate, pretul actiunilor a ajuns la un nivel record pe bursa americana, depasind 166 de dolari pe actiune.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.