Chinezii au inceput sa testeze cea mai rapida cale ferata suspendata din tara, care poate atinge o viteza de 70 km/h. Primele trenuri au inceput sa circule deja pe cea mai rapida si mai inalta cale ferata din China, care se afla in orasul Qingdao, in provincia Shandong. 

"Skytrain" a fost gandit ca un sistem de transport economic, dedicat locuitorilor din marile aglomerari urbane si din zonele de munte.

Se deplaseaza pe o monosina, iar inaltimea variaza intre cinci si zece metri deasupra solului. Poate fi alcatuita din trei, patru sau cinci vagoane, iar capacitatea maxima este de 510 pasageri.

Are capacitatea de a urca o panta de 100 de metri, pe o distanta de 1.000 de metri si se potriveste atat in zonele de munte, cat si in cele mai importante orase.

"Acest tren utilizeaza cea mai recenta tehnologie cu motor cu magnet permanent, care ii permite sa dezvolte o putere mai mare, la un volumul fizic mic, zgomot redus, ducand astfel la o eficienta mai buna a functionarii", a explicat Liu Yuwen, directorul tehnic al proiectului, noteaza adevarul.ro.

Linia Qingdao este a doua cale ferata suspendata din China dupa linia din Chengdu, cu baterii de litiu, care a fost finalizata anul trecut. Acolo, trenurile circula cu o viteza maxima de 60 km/h.

Dupa Germania si Japonia, China este a treia tara din lume care a dezvoltat cai ferate suspendate. Prima a fost in orasul german Wuppertal in 1901 si este functionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.