O femeie de etnie roma, originara din Romania, a furat doua chitare electrice in valoare de 6.000 de euro din Dublin, ascunzandu-le sub fusta, cu ajutorul sotului ei, informeaza independent.ie.

Madelina Iancu, in varsta de 19 ani, si sotul ei, Veniamin Raducanu, in varsta de 23 de ani, care mai au un copil, au furat cele doua chitare electrice din magazine din Dublin, in doua zile consecutive. Femeia a ascuns instrumentele muzicale sub fusta, dupa ce acestea au fost sustrase de sotul ei.

Potrivit Tribunalului districtual din Dublin, cuplul a furat o chitara electrica Gibson Les Paul, in valoare de 2.999 de euro, pe 2 iulie, si o chitara Warner in valoare de 3.000 de euro, in urmatoarea zi, de la un alt magazin.

Veniamin Raducanu, care a pretins ca este interesat de muzica, a fost condamnat la sase luni de inchisoare pentru contributia sa la jaf, in timp ce sentinta de sase luni de inchisoare pentru Madelina Iancu a fost suspendata.

Judecatorul Michael Walsh a spus ca cei doi au planuit cu atentie jafurile. El a refuzat sa suspende sentinta pentru Veniamin Raducanu, dupa ce avocata Michelle Finan a argumentat ca exista jurisprudenta referitoare la tratamentul egal al barbatilor si femeilor cu acuzatii identice, scrie News.ro.

Judecatorul a spus ca a facut o ”distinctie subtila” in legatura cu probele prezentate in fiecare caz.

Madelina Iancu si Veniamin Raducanu au fost identificati cu ajutorul camerelor de supraveghere. In ziua care a urmat celui dea-al doilea jaf, politia a descins la locuinta lor cu un mandat de perchezitie, intampinand rezistenta din partea celor doi, care au devenit violenti. Chitarele au fost descoperite in stare buna intr-o incapere a locuintei.

Madelina Iancu si Veniamin Raducanu au pledat vinovati de furt si de rezistenta impotriva politiei, la tribunalul Coolmine din Blanchardstown, Dublin.

Cuplul, originar din Romania, s-a stabilit in Irlanda in luna februarie. Cei doi nu au mai fost condamnati pana in prezent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.