Un tanar de 25 de ani a pledat vinovat pentru ca a provocat o suferinta inutila animalului sau de companie, care a suferit atat de grav de foame, incat nu mai avea muschi la picioare.

Un bull terrier a fost salvat de la moarte de agentii politiei pentru Protectia Animalelor din Marea Britanie.

Inspectorii au descoperit ca animalul, pe nume Maxie, era atat de slab incat nu putea nici sa urce scarile: "Cand l-am dus la veterinar a trebuit sa ne oprim pe drum de multe ori, pentru ca pur si simplu nu putea sa mearga. Arata ca un schelet cu blana. Avea o gheara crescuta, care ii strapunsese una dintre pernute. Cred ca a fost incredibil de dureros pentru el".

Maxie cantarea doar 11 kilograme, in loc de 18 cat ar fi trebuit sa aiba in mod normal un exemplar de varsta lui. Maxie a pierdut in greutate ca urmare a faptului ca nu a fost hranit in mod corespunzator, scrie itv.com.

Shaun Musson, stapanul animalului, a sustinut ca nu a mai avut timp sa se ocupe de Maxie, avand in vedere ca lucra 40 de ore pe saptamana si era foarte stresat la serviciu.

Scuza barbatului nu a impresionat judecatorii, care au decis sa-i interzica sa mai aiba animale timp de 10 ani, condamnandu-l la 12 saptamani de inchisoare cu suspendare. De asemenea, el a fost nevoit sa plateasca si 300 de lire sterline, care sa acopere costurile pentru tratamentul cainelui, noteaza digi24.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.