Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, duminica, la Guvern, ca a demis toti secretarii de stat, secretarul general si secretarul general adjunct de la Ministerul Dezvoltarii, pentru ca Sevil Shaidehh sa nu mai poata semna nimic, nici prin interpusi.

Nu accept ca acest program (PNDL) sa fie folosit in scopuri politice si nu am de gand sa tolerez asa ceva si tocmai pentru a inlatura orice umbra am semnat astazi ordinele de demitere pentru toti secretarii de stat din Ministerul Dezvoltarii, pentru secretarul general si secretarii generali adjuncti. De astazi, doamna Sevil Shaidehh nu mai poate semna nici dumneai, nici prin interpusi niciun act care sa aiba legatura cu PNDL", a spus premierul Sorin Grindeanu, la Guvern.

El a mai spus ca o invita pe Sevil Shhaideh luni la o discutie pentru a-i comunica stadiul proiectelor in derulare.

"Stiu ca este un om care in final va respecta legea", a mai spus Grindeanu.

Premierul a precizat că demersul său a fost pentru a ”bloca abuzuri” despre care avea informaţii.

Am făcut acest demers pentru a bloca eventualele abuzuri, şi nu pentru a bloca programul. Acesta trebuie să continue şi vă asigur că acest lucru se va întâmpla curând, dar doar cu respectarea legii”, a spus Grindeanu.

Ministerul Dezvoltării Regionale a anunţat vineri că a început etapa a doua a Programului Naţional de Dezvoltare Locală prin care vor primi finanţare 9.500 de obiective de investiţii, dintre care 2.500 de creşe şi grădiniţe, 2.000 de şcoli şi 5.000 alte obiective.

Astăzi, 16 iunie a.c., începe oficial Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) etapa a doua, fiind încheiată analiza de specialitate cu privire la alocările de fonduri din cadrul programului, iar ordinele de finanţare pentru fiecare judeţ sunt în curs de semnare. A doua etapă a PNDL finanţează 9.500 de obiective de investiţii, din care 2.500 de creşe şi grădiniţe, 2.000 de şcoli şi 5.000 de alte obiective (din toate domeniile eligibile). Pentru aceste investiţii sunt alocate fonduri în valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament”, informează Ministerul Dezvoltării Regionale.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

Programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului românesc, regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor, respectiv infrastructura la nivel judeţean.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.