Un numar de 18 tineri sunt internati, duminica, la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov cu suspiciunea de meningita, iar in cazul unuia dintre ei diagnosticul a fost confirmat, in conditiile in care cu o zi in urma erau doar 10 pacienti spitalizati. In total, 200 de persoane au fost consultate la acelasi spital, dupa ce au intrat in contact cu baiatul de 17 ani diagnosticat cu meningita bacteriana si care a murit joi la Spitalul de Pediatrie din Brasov.

Colegii de clasa ai tanarului care a murit joi, dar si alte persoane cu care a intrat in contact au fost trimise la medic pentru consultatii, iar numarul celor care s-au prezentat la Spitalul de Boli Infectioase din Brasov a ajuns la 200.

De asemenea, a crescut si numarul persoanelor internate la Spitalul de Boli Infectioase cu suspiciunea de meningita. Daca sambata erau internati zece tineri, duminica numarul lor a ajuns la 18. In cazul a doi dintre tineri, simptomele au fost mai grave, iar la unul dintre ei meningita a fost confirmata. Ceilalti pacienti internati au simptome mai usoare, potrivit medicilor.

"Ancheta epidemiologica a fost declansata imediat. Am luat legatura cu persoanele care au intrat in contact cu tanarul. Acestia s-au prezentat la Spitalul de Boli Infectioase, iar cei care au prezentat simptome au fost internati. De la pacienti au fost prelevate probe care au fost trimise la Bucuresti pentru analize. Incercam sa-i gasim pe toti contactii si sa-i trimitem la medicii de familie sau la Spitalul de Boli Infectioase, pentru profilaxie, astfel incat sa limitam extinderea imbolnavirilor. Facem apel la cei care au fost in contact cu bolnavii sa se prezinte pentru a li se administra o doza de medicamente in scop profilactic“, a spus Claudia Bularca, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Brasov, potrivit News.ro.

Intre timp, au fost facute dezinfectii la Liceul Silvic din Brasov unde era elev baiatul care a murit, dar si la Spitalul de Pediatrie deoarece unitatea nu are profil de infectioase.

Adolescentul care a decedat avea 17 ani si era din Tarlungeni. In urma cu o saptamana, el participase impreuna cu prietenii la o petrecere de majorat la Purcareni, dupa care s-a imbolnavit. El a ajuns la spitalul de Pediatrie din Brasov miercuri seara si in cateva ore s-a stins. Potrivit medicilor boala a avut o evolutie fulminanta. Trupul tanarul a fost dus la Medicina Legala pentru autopsie.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.