Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat vineri, pentru News.ro, ca nu s-a intalnit cu liderii coalitiei de guvernare, Liviu Dragnea, respectiv Calin Popescu Tariceanu, in conditiile in care parlamentarii Partidului Miscarea Populara nu vor sustine motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, iar social-democratii trebuie sa-si rezolve singuri aceasta "porcarie".

„Nu am avut nicio intalnire nici cu Liviu Dragnea, nici cu Calin Popescu Tariceanu si nici nu vom sustine motiunea PSD”, a spus liderul PMP, intrebat daca s-a intalnit cu cei doi pentru a discuta despre sustinerea motiunii de cenzura la adresa Guvernului Grindeanu.

Liderul PMP a sustinut ca PSD a facut „o mare porcarie”, pe care trebuie sa o rezolve singuri.

Stiti in ce situatie suntem? Astia au facut o mare porcarie in interiorul PSD - si ar vrea sa le-o rezolve opozitia. Sa si-o rezolve singuri”, a conchis Traian Basescu.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la finalul Comitetului Executiv National, ca social-democratii vor depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu care miercuri va fi dezbatuta si votata, context in care va avea discutii cu parlamentarii de la toate partidele pentru a o sustine.

Potrivit articolului 113 din Constitutie, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.

Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere.

Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.