BlessU-2 este primul robot-preot din lume, care poate binecuvanta credinciosii in cinci limbi, informeaza cnet.com.

Robotul care isi poate ridica bratele, isi misca sprancenele si gura sau afiseaza fie o fata serioasa, fie una zambitoare si "emite" lumina din maini a fost construit de o biserica din Germania pentru o expozitie ce marcheaza 500 de ani de cand Martin Luther King a inceput raspandirea ideilor reformatoare despre catolicism in Europa, noteaza digi24.ro.

Utilizatorii apasa pe ecranul touchscreen pentru a alege tipul de rugaciune pe care o doresc, precum si preferinta lor pentru o voce masculina sau feminina. BlessU-2 vorbeste in germana, engleza, franceza, spaniola si poloneza si are capacitatea de a printa rugaciunile si binecuvantarile.

"Ideea este sa stimulam dezbaterea si sa ne gandim la viitorul bisericii intr-o lume dominata de tehnologie si dispozitive electronice", a declarat Volker Rahn de la biserica Evanghelista Hesse Nassau, Wittenberg.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.