Se cunosc putine lucruri despre activitatile de cuiburi ale specii de albine din grupul megachilinelor, anume Megachile maxillosa si Pseudoheriades grandiceps. Doi oameni de stiinta, insa, au efectuat un studiu in care sunt cuprinse observatii privitoare la cateva specii de albine in timpul primaverii, informeaza sciencedaily.com.

Printre descoperirile oamenilor de stiinta Sarah Gess si Peter Roosenschoon, se regaseste un caz ciudat: in loc sa utilizeze frunze, o albina foloseste plastic atunci cand incearca sa-si construiasca stupul, scrie descopera.ro.

In cadrul studiului publicat in Journal of Hymenoptera Research, s-a descoperit ca nu este vorba despre un caz izolat, ci au mai fost gasite inca sase piese identice de plastic verzi.

"Desi este posibil sa fi fost colectat din greseala, utilizarea plasticului poate reflecta trasaturi adaptative ecologice necesare pentru supravietuirea intr-un mediu din ce in ce mai dominat de catre oameni", sustin autorii studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.