Nicolae Robu, primarul municipiului Timisoara, s-a declarat nemultumit ca, ”dintr-o logica idioata”, primarii nu beneficiaza de majorari salariale, ci doar functionarii publici, mentionand ca ”un primar ar trebui sa castige aproximativ 5.000 de euro pe luna”.

Sunt nemultumit ca, dintr-o logica idioata, nu beneficiaza (de majorari salariale – n.r.) si primarii, ci beneficiaza doar functionarii publici, doar persoanele angajate in aparatele institutiilor publice locale. Deci, raspunzi de toate proiectele europene, dar nu ai voie sa primesti bonus pentru gestiunea cu succes a acestor proiecte. Eu am venit cu aceasta idee, sa existe o retributie fixa, poate fi cea de acum, dar la care sa ti se adauge bonusuri in functie de performante. Pot sa devin inca o data impopular prin faptul ca vreau salariu mai mare. Consider ca, la nivelul unui primar al unui oras atat de complex cum e Timisoara, un primar ar trebui sa castige aproximativ 5.000 de euro pe luna, 4.000-5.000 de euro pe luna. Cam acesta ar fi nivelul normal de castig la munca depusa, desigur in coroborare cu performante. Eu discut din perspectiva mea, cu performantele pe care le-am obtinut si cred ca trebuie un alt nivel de rasplata pentru ele, nu zero rasplata cum e acum”, a declarat primarul municipiului Timisoara, potrivit News.ro.

Edilul a mai precizat ca Primaria Timisoara va trebui sa faca un efort financiar de noua milioane de lei lunar pentru a achita salariile functionarilor publici.

”In momentul in care tu, ca guvern, vii si creezi o cheltuiala la nivelul administratiei publice locale, ar fi fairplay sa oferi si fonduri. Ce trebuie facut este sa se mareasca cota din impozitul pe venitul global care ramane la bugetele locale de la 41,75% la 45%. In loc sa se duca toti banii la bugetul centralizat, o sa se duca ceva mai putin, cam cat s-a majorat. Sper sa se ralieze toti primarii din Romania. Ce cer eu este ca acea cota din impozitul pe venitul global ce ramane la bugetul local sa creasca”, a declarat Robu.

Potrivit declaratiei sale de avere, publicata pe site-ul Primariei Timisoara, salariul lunar al edilului este de 5.700 lei, adica aproximativ 1.255 de euro.

Citeste si:
Fostul primar al Timişoarei, infectat cu Covid-19: „Chiar nu e de...
Fostul primar al Timişoarei,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.