Chiar daca de-a lungul timpului s-a crezut ca apa nu are niciun gust, acest lucru este acum pus la indoiala.

Oamenii de stiinta au realizat ca apa are capacitatea de a provoca anumite gusturi, in functie de alimentele pe care le consumam inainte. De exemplu, daca mancam ceva acid atunci vom simti un gust dulce atunci cand bem apa; daca se consuma ceva sarat, atunci gustul apei va parea amar, scrie descopera.ro.

Psihologul Linda Bartoshuk a publicat in anii '60- '70 mai multe cercetari care indicau ca in momentul in care cineva mananca sau bea, papilele gustative se adapteaza la acel stimul. De asemenea, daca ulterior se bea apa, celulele sunt stimulate la aceeasi stare ca cea de dinainte.

Astfel, dogma ultimilor zeci de ani a fost ca apa preia gustul alimentului consumat anterior, insa in urma unui studiu initiat de un grup de cercetatori, s-a constatat ca exista anumite parti ale creierului care raspund atunci cand se consuma apa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.