Oamenii de stiinta au realizat ca apa are capacitatea de a provoca anumite gusturi, in functie de alimentele pe care le consumam inainte. De exemplu, daca mancam ceva acid atunci vom simti un gust dulce atunci cand bem apa; daca se consuma ceva sarat, atunci gustul apei va parea amar, scrie descopera.ro.
Psihologul Linda Bartoshuk a publicat in anii '60- '70 mai multe cercetari care indicau ca in momentul in care cineva mananca sau bea, papilele gustative se adapteaza la acel stimul. De asemenea, daca ulterior se bea apa, celulele sunt stimulate la aceeasi stare ca cea de dinainte.
Astfel, dogma ultimilor zeci de ani a fost ca apa preia gustul alimentului consumat anterior, insa in urma unui studiu initiat de un grup de cercetatori, s-a constatat ca exista anumite parti ale creierului care raspund atunci cand se consuma apa.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni. Cum se aplică asta în antreprenoriat?
Sursa: start-up.ro
-
Cora devine Carrefour: până la începutul lunii mai toate hipermarketurile vor...
Sursa: retail.ro
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Creștere de 40% a portofoliului Ecofinance România
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce te lasă Dumnezeu să urli de durere?
Sursa: garbo.ro
-
Oana Roman a reacționat după criticile aduse de Selly: Mă amuză foarte tare ...
Sursa: kudika.ro
-
Ce spune un antreprenor cu experiență de două decenii despre clasa politică:...
Sursa: wall-street.ro