Un nou studiu arata ca maimutele sunt capabile sa articuleze sunete, insa acestea nu se inteleg. Cercetatorii au descoperit care este, in realitate, problema.

Daca pana acum se credea ca suntele maimultelor nu se inteleg din pricina limitarii anatomiei lor vocale, oamenii de stiinta de la Universitatea din Viena si de la Universitatea Princeton au descoperit ca problema in articularea sunetelor poate fi localizata mai degraba la nivelul creierului.

O echipa internationala de oameni de stiinta, condusa de Tecumseh Fitch la Universitatea din Viena si Asif Ghazanfar la Universitatea Princeton, a observat ca laringele, limba si buzele maimutelor ar fi capabile de a produce cuvinte, noteaza sciencedaily.com.

Oamenii de stiinta au folosit film cu raze X pentru a vedea in interiorul gurii si al gatului maimutelor Macac si au reusit sa modeleze digital tractul vocal, ceea ce le-a permis sa analizeze cum suna vorbitul cu un aparat vocal al maimutei in cazul in care ar fi avut creier uman, observand ca pot produce cateva mii de cuvinte, potrivit descopera.ro.

Pe scurt, acest lucru implica faptul ca o forma de baza a limbii vorbite ar putea evolua in orice moment in evolutia umana, fara a necesita modificari la nivelul aparatului vocal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.