Un cutremur cu magnitudinea 3,7 s-a produs, sambata dimineata, in nordul judetului Buzau, la o adancime de 127 de kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Seismul a avut loc la ora 9.31, cele mai apropiate localitati de epicentru fiind Varlaam, Vintileasca si Bisoca.

Un cutremur cu magnitudinea 3,6 s-a produs, in 1 decembrie, in zona seismica Vrancea, la o adancime de 99,3 kilometri, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului.

Seismul avut loc la ora 11.01, in nordul judetului Vrancea, cele mai apropiate localitati de epicentru fiind Vidra, Naruja, Reghiu, Panciu si Odobesti.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 3,8, s-a produs pe 30 noiembrie, la ora 15.34, in zona seismica Vrancea, la o adancime de 137 de kilometri.

Seismul a avut loc in vestul judetului Vrancea, in apropiere de granita cu judetul Buzau. Orasele cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt Targu Secuiesc, Focsani, Ramnicu Sarat si Marasesti.

Ultimul cutremur cu magnitudine peste 4 s-a produs in zona Vrancea pe 19 noiembrie. Seismul, cu magnitudine 4,4, a avut loc la adancimea de 143 de kilometri.

Un cutremur puternic, cu magnitudine 5,3, a avut loc in 24 septembrie, la ora 2.11, resimtindu-se si in Bucuresti. Seismul s-a produs in zona Vrancea, la o adancime de 112,3 kilometri.

Cele mai mai puternice cutremure produse in Romania dupa Revolutie sunt cele inregistrate pe 30 si respectiv 31 mai 1990, cu magnitudini de 6,9 si respectiv 6,4.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.