Guvernul a adoptat, marti, normele de aplicare a pachetului de masuri pentru stimularea angajarii somerilor, care intra astfel in vigoare pe 3 decembrie.

Finantarea pentru bonusurile substantiale oferite la angajare sau relocare este asigurata din fonduri nationale si europene, mentioneaza Executivul intr-un comunicat remis 9AM.ro.

Normele metodologice la OUG 60/2016 adoptate marti stabilesc modalitatea practica de acordare a primelor de activare, incadrare, instalare de care beneficiaza la angajare persoanele fara un loc de munca, precum si documentele in baza carora se obtin aceste drepturi.

"Aceste documente vor fi depuse personal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, prin fax sau e-mail, la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti (acolo unde persoana se afla in evidenta) ", se arata in documentul citat.

Guvernul subliniaza ca pot beneficia de prima de instalare si romanii care au muncit in alte tari din UE pe o perioada de cel putin 36 de luni si care indeplinesc conditiile legale.

"Beneficiarii acestor drepturi vor avea obligatia sa prezinte la agentia de ocupare a fortei de munca teritoriala la care sunt inregistrati si care le-a stabilit si acordat drepturile respective sau la care le-a fost transferat dosarul ca urmare a schimbarii domiciliului sau stabilirii resedintei intr-o localitate din alt judet, dovada emisa de angajator ca sunt incadrati", adauga comunicatul.

De primele de mobilitate, respectiv prima de incadrare sau cea de instalare, vor beneficia romanii care au deja sau isi stabilesc domiciliul sau resedinta in zonele prevazute de Planul national de mobilitate. Acesta se aproba si se actualizeaza prin HG, la propunerea Ministerului Muncii.

CIteste mai multe despre beneficiile pe care Guvernul le-a pregatit somerilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.