Chiar daca atunci cand te gendesti la Cernobil, ultimul lucru la care te gandesti este energia ecologica, in curand, tocmai in aceasta zona se va construi o centrala solara, informeaza iflscience.com.

Ideea a prins contur in aceasta vara, iar acum doua corporatii din China si-au asumat construirea acesteia, carre spera ca anul viitor sa fie demarata, noteaza descopera.ro.

Situat in nordul Ucrainei, Pripyat este orasul in care a avut loc dezastrul de la Cernobil pe 26 aprilie 1986. Chiar daca in timpul accidentului, cunoscut acum ca cel mai grav accident de centrala nucleara din istoria omenirii, 31 de oameni si-au pierdut viata, efectele pe termen lung, cum ar fi cancerul si deformari sunt inca contabilizate si astazi. Chiar daca statisticile variaza, milioane de oameni au fost afectati de tragedie

Chiar daca radiatiile sunt inca prezente, existand riscul ca acestea sa mai dureze chiar mii de ani, exista si alte zone unde nivelul radiatiilor se incadreaza in limite normale. iar chineze efectueaza cercetari pentru a descoperi exact aceste zone.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.