Politia si Directia pentru Protectia Copilului Vaslui fac anchete in cazul a doua surori, de 14 si 19 ani, care ar fi fost violate de catre tatal lor, in grija caruia au ramas dupa ce mama lor a plecat de acasa. Cele doua fete au fost duse in centre de ocrotire.

Un barbat de 52 de ani, din localitatea vasluiana Obarseni, este cercetat in stare de libertate de catre politisti pentru viol, dupa ce si-ar fi abuzat sexual cele doua fiice, de 14 si 19 ani, ultima avand retard mintal grav.

Prima care ar fi fost agresata a fost tanara de 19 ani, dupa ce mama celor doua surori a plecat de acasa in toamna acestui an, avand o relatie cu un alt barbat. Reprezentantii Primariei Vinderei au sesizat politia in acest caz, iar fata a fost preluata de Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Vaslui intr-un centru pentru victimele violentei. Ulterior, institutia a intervenit si in cazul fetei de 14 ani, internata miercuri seara in Centrul de Primire in Regim de Urgenta a Copilului Abuzat, Neglijat si Exploatat Barlad, dupa ce tatal sau ar fi incercat sa o abuzeze sexual.

”Cercetarile in acest caz au fost declansate in urma sesizarii facute de catre asistentul social al Primariei Vinderei. S-au dispus efectuarea de expertize medicale pentru a se stabili daca infractiunea de viol se confirma”, a declarat, joi, pentru News.ro, responsabilul mass-media al Politiei Judetene Vaslui, Loredana David.

La randul lor, reprezentantii DGASPC Vaslui desfasoara propriile cercetari in acest caz. In functie de rezultatele anchetelor celor doua institutii, se vor dispune masurile de protectie ce vor fi luate pe viitor in privinta celor doua surori.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.