Elena Pagu participa in aceste zile, in Australia, la un campionat mondial pentru varstnici.

Elena Pagu a castigat deja o medalie de aur, la mars, la proba de 5.000 de metri. Ea a implinit 90 de ani in aceasta vara si s-a antrenat pentru competitia din Australia alergand cate 10 kilometi pe zi.

Biletul de avion catre Australia i-a fost platit de Andreea Esca, scrie EuropaFM.

Locuieste intr-un apartament din Vitan, in care are o vitrina plina de medalii castigate de-a lungul anilor.

Elena Pagu, nascuta intr-un sat de langa Suceava, s-a apucat de alergat cu putin timp inainte de a iesi la pensie, incercand sa scape de o depresie. Pana in prezent, ea are 7 titluri de campioana mondiala.

Povesteste ca, pentru un varstnic, este esential sa aiba proiecte, sa aiba un oiectiv pentru care sa se pregateasca. La competitii spune ca obisnuieste sa se tina dupa un Uneori, iarna, alearga cu picioarele goale prin zapada. Raceste foarte rar. Secretele ei sunt : sportul si … ardeii iuti.

„In Bucuresti, o singura data si-a mai facut un cetatean cruce cand m-a vazut alergand. Alergam desculta, prin zapada.

Ninsese si era o zapada curata si pufoasa, asa ca mi-am zis: «Eu trebuie sa alerg prin zapada asta!» Stiti, competitiile sunt un stimulent, mai ales pentru noi, varstnicii. Ai un calendar, stii ca peste doua luni ai o competitie, te antrenezi… ai un scop! Cand iti doresti ceva si esti varstnic, e foarte important. Ca daca nu-ti mai doresti nimic, esti bun de ingropat!“ – si rade dupa o asemenea concluzie…


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.