Nu degeaba cainii sunt considerati cei mai buni prieteni ai omului. In ciuda faptului ca exista atatea povesti care au drept eroi caini salvatori, fiecare este impresionanta si ne face sa realizam cat de importante sunt aceste animale in viata omului.

De acesta data este vorba despre povestea locuitorilor unui oras izolat din Alaska. Astfel, in anul 1925, orasul Nome a fost lovit de o epidemie de difterie, boala care daca nu este tratata poate fi fatala.

Tratamentul presupunea administrarea unei anti-toxine vitale. Fara aceasta, specialistii preziceau o rata a mortalitatii de 100%. Intrucat cel mai apropiat loc de unde putea fi procurat serul se afla la 1.085 de kilometru, consiliul de sanatate al orasului a votat folosirea cainilor pentru transportul substantei.

Asadar, acesta a fost transportat de 20 de echipe de caini de sanie pentru ca numarul victimelor sa creasca, scrie Business Magazin.

Cainii au strabatut acesta distanta pe gheata si zapada, in doar 6 zile, noteaza descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.