Arabia Saudita a anuntat, marti, executarea unui print, membru al familiei conducatoare Al-Saud, pentru uciderea unui cetatean saudit, un eveniment rar in regat, informeaza France Presse.

Intr-un comunicat, Ministerul de Interne a precizat ca printul Turki Bin Saud Bin Turki Bin Saud Al-Kabir a fost executat pentru ca a impuscat si ucis un saudit in urma unei lupte colective.

Printul a fost omorat in capitala Riad, se adauga in comunicatul difuzat de agentia oficiala de stiri SPA, citata de Agerpres.

Executarea unui print este rara in acest regat in care familia conducatoare numara mii de membri care au toti titlul de print sau printesa.

Acest anunt a starnit reactii mixte pe Twitter.

"Aplicarea legii divine nu face nicio diferenta intre un print si un cetatean simplu. Suntem cu totii egali in aceasta tara", scrie Mubarak Al Dhafer, un internaut.

"Au trecut numai trei ani intre crima si executare", a mentionat avocatul Abderrahman al-Lahem, salutand "determinarea" autoritatilor de a aplica legea, deoarece, a amintit el, procesul judiciar in alte cazuri "dureaza mult mai mult timp".

Aceasta este cea de-a 134-a executie in regat de la inceputul anului, potrivit unui calcul realizat pe baza comunicatelor oficiale.

Organizatia pentru apararea drepturilor omului Amnesty International se alarmeaza de mai multe luni de numarul tot mai mare de executii. Ea a cerut Riadului ''sa impuna un moratoriu privind executiile si abolirea pedepsei cu moartea o data pentru totdeauna".

In 2015, 153 de persoane au fost executate in Arabia Saudita, cel mai inalt nivel din 20 de ani, potrivit AFP.

Autoritatile invoca intimidarea pentru a justifica pedeapsa cu moartea, aplicata in cazuri de terorism, crima, viol, jaf armat si trafic de droguri.

Arabia Saudita este a treia tara cu cele mai multe executii, dupa Iran si Pakistan, potrivit unui clasament al Amnesty International.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.