California nu va mai permite inmultirea in captivitate a balenelor ucigase (orca) prin programele utilizate in parcuri acvatice precum SeaWorld, potrivit unei legi care a fost semnata marti de guvernatorul democrat al acestui stat american, Jerry Brown, informeaza Reuters.

Semnarea acestui decret s-a produs la cateva luni dupa ce SeaWorld, o companie de divertisment, a anuntat ca renunta la inmultirea in captivitate a balenelor ucigase, in urma criticilor aduse de asociatiile care militeaza pentru drepturile animalelor si a publicitatii negative generata de documentarul ”Blackfish”.

Compania SeaWorld a anuntat la sfarsitul anului trecut ca va inlocui spectacolele sale cu balene ucigase in parcul de distractii din San Diego cu prezentari modificate pe computer ale acestor vietuitoare marine, care pun accentul pe ideea de conservare a faunei.

SeaWorld Entertainment Inc, care administreaza parcuri acvatice in San Diego, Orlando si San Antonio, detine in prezent un numar total de 29 de balene ucigase, inclusiv sase pe care le-a imprumutat unui parc de distractii din Spania. Cinci dintre ele au fost capturate in salbaticie, insa compania nu a mai prins o orca, pe mare, de aproape 40 de ani.

Compania a fost aspru criticata pentru felul in care le trateaza pe aceste mamifere marine captive, iar multi dintre activistii ecologisti au cerut incetarea imediata a expunerii in public a balenelor ucigase.

Criticile s-au intensificat dupa ce trei balene ucigase au murit la SeaWorld San Antonio intr-un interval de doar sase luni in anul 2015, potrivit News.ro.

SeaWorld a anuntat, de asemenea, ca a renuntat la un proiect de 100 milioane de dolari, denumit ”Blue World”, ce viza largirea habitatului in care traiesc orcile din parcul sau din San Diego.

Dupa ce legislativul californian a votat in favoarea acestei legi, luna trecuta, SeaWorld a spus ca aceasta decizie cadreaza cu anuntul facut de managementul companiei in luna martie, prin care a anuntat ca a decis sa opreasca programul de inmultire in captivitate a orcilor si sa puna capat participarii lor la spectacolele cu public.

Citeste si:
Eforturile Audi: de la protejarea animalelor și plantelor, până la...
Eforturile Audi: de la...

Decizia guvernatorului Jerry Brown de a semna noul decret a fost laudata de organizatia ecologista PETA (People for the Ethical Treatment of Animals), care a cerut de multi ani renuntarea la inmultirea in captivitate a balenelor ucigase si s-a opus cu fermitate show-urilor SeaWorld.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.