Un meteorit cu o greutate de peste 30 de tone, al doilea ca marime descoperit pe Terra, a fost excavat de oamenii de stiinta intr-o provincie din nordul Argentinei.

Un meteorit cu o greutate de 30 de tone, al doilea ca marime descoperit pe Terra, identificat in Argentina. Acesta a fost gasit pe 10 septembrie in localitatea Gancedo, aflata la o distanta de 1.085 de kilometri fata de Buenos Aires, a dezvaluit Mario Vesconi, presedintele Asociatiei Astronomice din Chaco, pentru cotidianul argentinian Clarin.

”Desi speram sa fie un meteorit mare, nu ne asteptam ca acesta sa depaseasca 30 de tone. Marimea si greutatea lui ne-au surprins”, a spus Mario Vesconi.

”A fost gasit in Campo del Cielo, unde s-a produs o ploaie de meteoriti metalici in urma cu 4.000 de ani”, au precizat autorii descoperirii.

Meteoritul va fi cantarit din nou, pentru ca oamenii de stiinta doresc sa efectueze un set de masuratori speciale, cu un grad mai mare de acuratete.

Cel mai mare meteorit descoperit pe Terra, gasit in Namibia, a fost denumit ”Hoba” si are o greutate de 66 de tone, potrivit News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.