Un japonez in varsta de 63 de ani spune ca a scapat cu viata dupa ce a fost atacat de un urs negru gratie karatelor, scrie AFP.

Barbatul spune ca s-a dus joi sa pescuiasca intr-un parau de munte si a fost atacat brusc si fara motiv de un urs cu o inaltime de 1,90 metri.

"Ursul era atat de puternic incat m-a trantit", a declarat vineri Atsushi Aoki, la televiziunea Tokyo Broadcasting System. "M-a muscat de aici", a continuat el, prezentandu-si gamba.

Dar, in loc sa isi ia picioarele la spinare, pescarul s-a asezat in pozitie de atac, cu pumnul drept in fata, si a inceput sa loveasca ursul in ochi. Animalul s-a speriat si a fugit in padure.

"Mi-am spus 'fie il omor eu, fie ma omoara el'", a spus Aoki la televiziunea NHK.

Pescarul a reusit dupa aceea sa ajunga la masina si se duca la un spital din Gunma, la nord-vest de Tokyo, in ciuda mai multor rani la cap si la brate. "A venit pe propriile picioare la spital fara a uita sa recupereze pestele pe care l-a prins", a povestit un politist.

Presa japoneza a exploatat pe larg subiectul: "Un barbat a reusit sa invinga un urs cu mainile goale!", scria tabloidul Nikkan Sports.

Dar autoritatile japoneze nu recomanda acest gen de metode in cazul unei intalniri cu numerosii ursi salbatici din arhipelag, relateaza HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.