Un nou studiu aduce contraragumente afirmatiilor de tipul ca jocurile pe calculator ar afecta in mod negativ creierul, conducand la descompunerea lui, aratand contrariul, informeaza Gandul.

In urma cercetarilor, in care au fost analizati peste 12.000 de elevi de liceu care se jucau in mod regulat pe calculator, s-a aratat ca performantele scolare la materii precum matematica, literatura sau stiinte s-au imbunatatit considerabil, scrie descopera.ro.

"Studentii care se joaca pe calculator in fiecare zi acumuleaza, in medie, cu 15 puncte mai mult la testele de matematica si cu 17 puncte mai mult la cele de la stiinte. Atunci cand te joci pe calculator rezolvi puzzle-uri pentru a putea avansa la nivelul urmator, iar acest lucru necesita folosirea unor cunostinte generale si a unor abilitati care au legatura cu materii precum matematica, literatura si stiintele"
, a declarat economistul Alberto Posso, de la Universitatea din Melbourne.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.