Luni, 8 august, se vor epuiza toate resursele pe care planeta le putea regenera pana la sfarsitul anului, a calculat Global Footprint Network, un ONG care se ocupa de protectia mediului. Din acel moment si pana pe 31 decembrie, omenirea va trai pe credit.

Un comunicat semnat de doua dintre cele mai mari organizatii de mediu din lume, Global Footprint si World Wide Fund for Nature, anunta ca resursele de apa, de efective de animale, de peste si culturi agricole pe care planeta le poate produce pana la sfarsitul acestui an vor fi epuizate pe 8 august, scrie DIGI24.

In 2015, ziua in care omenirea a inceput sa traiasca pe credit a fost 13 august iar activistii de mediu au calculat ca in 2030 resursele regenerabile vor fi epuizate pe 28 iunie, potrivit Le Figaro.

Pentru a fi capabili sa acoperim consumul populatiei, in acest mopment am avea nevoie de 1.6 planete, arata cele doua organizatii. Efectele generate de acest supraconsum sunt deja vizibile la nivel mondial. Penuria de apa, desertificarea, defrisarile si disparitia speciilor de animale si reducerea resurselor piscicole se numara printre semnele degradarii planetare.

Istoric al zilelor in care s-au epuizat resursele naturale:

1970 - 23 decembrie
1980 - 3 noiembrie
1990 - 13 octombrie
2000 - 4 octombrie
2005 - 5 septembrie
2015 - 13 august

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.